Pnömatik Tork Sınırlı Darbeli Anahtarların Somunları Ve Cıvataları

havalı el aletleri

 

Doğru uygulanan tork, bir aracın ve yolcularının güvenliğini sağlamak için hayati önem taşır. Bijon somunlarını doğru torkla sıkmaya yardımcı olmak için tork sınırlı aletler gereklidir. Ancak tork sınırlı darbeli anahtarlar nelerdir, nasıl çalışırlar ve kullanılacak en iyi alet hangisidir? Bijon somunlarını fazla sıkmadığınızdan ve hayatları riske atmadığınızdan emin olmak için burada onlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Tork sınırlı darbeli anahtar nedir?

Tork sınırlama işlevine sahip bir darbeli anahtar, aşırı sıkmayı önlemek için ileri yönde sınırlı tork ile verimli tork seviyesi kontrolü sağlar. Alet çalışmayı durdurmaz ancak tork daha yavaş artacaktır, bu da somunu fazla sıkmadığınızdan emin olabileceğiniz anlamına gelir.

 

Tork sınırlı darbeli anahtar nasıl çalışır?

Her ikisi de belirli bir torka ulaşıldığında ileri yönde gücü azaltmak için tasarlanmış iki tür tork sınırlı teknoloji vardır:

  • Mekanik modifikasyon (anahtarın darbe mekanizmasında gerçekleşir)
  • Hava akışı modifikasyonu (darbeli anahtarın motorunda meydana gelir)

Hangisinin en iyi performansı sağladığını anlamak için her iki türe daha yakından bakalım:

 

a. Mekanik modifikasyonlara sahip tork sınırlı darbeli anahtar

Çekici veya örsü veya her ikisini de bastırarak, iki bileşen birbirinin üzerinde "kayacak" ve etki hala mevcut olmasına rağmen daha az güçlü olacaktır.

 

b. Hava akışı modifikasyonlu tork sınırlı darbeli anahtar

Her ikisi de rotoru yavaşlatmak ve dolayısıyla daha az güç sağlamak için tasarlanmış iki tür hava akışı modifikasyonu vardır. Daha iyi açıklamak için, burada torkla sınırlı olmayan bir hava motorunun bir çizimi verilmiştir: Hava akışı modifikasyonları olmayan standart bir tork sınırlı darbeli anahtarda, hava giriş portunun çapı ileri ve geri yönde aynıdır. Sonuç olarak, tipik olarak ileri ve geri yönde aynı tork seviyelerini sağlar. Bunu aşağıdaki resimde görebilirsiniz:

Tork sınırlamalı olmayan hava motoru (ileri konumda)
a: hava akışı
b: emme portu
c: motor (bıçaklar, rotor ve silindir dahil)
d: egzoz portu

 

Azaltılmış giriş portlu tork sınırlı hava motoru

Hava daha küçük bir giriş ağzından geçer, bu da hava akışını azaltır ve karşılığında rotora daha az hava sağlar, yani daha yavaş döner. Sonuç olarak, rotor tarafından tahrik edilen darbe mekanizması daha az güçlüdür. 

Azaltılmış hava giriş portuna sahip tork sınırlı hava motoru (ileri konumda)
a: hava akışı
c: motor (bıçakları, rotoru ve silindiri içerir)
d: egzoz portu
e: azaltılmış emme portu (torku sınırlı olmayan bir alete kıyasla daha küçük)
 

 

Önyargılı egzoz portlu tork sınırlı hava motoru

Bu durumda, rotorun dönüşün başlangıcından egzoza gitmesi için daha az mesafesi vardır ve bu nedenle rotoru daha yavaş döndürür. 

nyargılı egzoz portuna sahip tork sınırlı hava motoru (ileri konumda)
a: hava akışı
b: emme portu
c: bıçak rotor motoru
f: taraflı egzoz portu

 

İki tork sınırlayıcı teknolojinin değerlendirilmesi

Mekanik modifikasyonlara sahip tork sınırlı darbeli anahtarlar, fiziksel temas sağlayan bir çekiç ve örse bağlı olduğundan, doğal olarak titreşime eğilimlidirler. Ayrıca temas noktasında daha fazla sürtünme yaşayacaklardır, bu da ısıya neden olur ve potansiyel bir arıza kaynağı görevi görür. Bu, hava akışı modifikasyonlarına sahip aletlerin tercih edilmesinin büyük bir avantaj olabileceği yerdir. 

Azaltılmış giriş hava akışına sahip takımlar, mekanik modifikasyonlara sahip takımlara kıyasla daha az hava tüketir ve azaltılmış titreşim avantajına sahiptir. Markaya ve üreticiye bağlı olarak, hava akışı modifikasyonlu aletler, tork sınırlamayan tasarıma sahip aletlere kıyasla ileri yöndeki titreşimi de azaltabilir. 

Bu, çalışanları, yaygın ancak zayıflatıcı bir kas-iskelet sistemi hastalığı olan ve genellikle kalıcı olan El Kol Titreşim Sendromundan (HAVS) korumaya yardımcı olur. Ancak kolayca önlenebilir ve yoğun ve tekrarlanan titreşime maruz kalma nedeniyle oluşur. 

Alet hangi teknolojiyi kullanırsa kullansın, hem mekanik hem de hava akışı modifikasyonları, optimum tork seviyesine ulaşıldığında bu torkun aşılmamasını sağlar. Bu, aşırı sıkma ile ilişkili risklerin önlenmesine yardımcı olur.

 

HATIRLATICI – Hava hattı kurulumu Pnömatik aletlerinizden en iyi şekilde yararlanmak için hava hattının doğru şekilde kurulduğundan ve bakımının yapıldığından emin olmayı unutmayın. Tüm üretici tavsiyelerinin 6,3 bar / 91 psi hava giriş basıncına dayandığını unutmamak önemlidir.

 

Tork sınırlaması, kapatma aletleriyle aynı mı?

Kapatma araçları, aşırı sıkmayı önlemek için ileri yönde torku izleyen bir kapatma işlevi içerir. Verilen torka ulaşıldığında alet çalışmayı durduracaktır. Aksine, tork sınırlı darbeli anahtar çalışmayı DURDURMAZ, sadece tork artışı durur.

Etiketler: Doğru uygulanan tork, bir aracın ve yolcularının güvenliğini sağlamak için hayati önem taşır. Bijon somunlarını doğru torkla sıkmaya yardımcı olmak için tork sınırlı aletler gereklidir. daha fazla bilgi Makinebo.com
Ağustos 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR