Farklı Delme Aletleri Türleri

havalı el aletleri, havalı somun sıkma, havalı somun sıkma-sökme tabancası

Basitçe söylemek gerekirse, delme üretim süreci bir metal parçasındaki bir deliği büyütmektir. Torna tezgahlarından ve frezelerden hat delme veya enterpolasyona kadar delik açmak için kullanılabilecek birkaç farklı makine veya yaklaşım vardır. Delik ve/veya ikincil delik işleme operasyonları için kullanılabilen farklı türde delik işleme takımlarının hızlı bir dökümünü yapmak istedik.

 

Sıkıcı barlar

Derin deliklerin açılması, takım montajları söz konusu olduğunda aşırı uzunluk-çap oranları veya çıkıntı içerebilir. Bu senaryolarda doğruluğu ve kararlılığı korumak zor olabileceğinden, takım montajlarını genişletmek ve rijitliği korurken spesifikasyona uygun finişlerle mükemmel daireler yapmak için delik işleme baralarına ihtiyacımız var.
 

Katı delik işleme baraları

Tipik olarak ince talaş işleme için karbürden veya kaba işleme için ağır metalden yapılan içi dolu delik işleme baraları, eksenel kuvvet uygulandığında daha kararlı bir kesim sağlayan yoğun yapılara sahiptir.
 

Sönümleme çubukları

Kesme hızlarından taviz verildiğinde veya uzun erişimli bir delik işleme işleminde yüzey finişlerinde tırtıl göründüğünde, sönümleme çubukları bir seçenektir. Entegre sönümleme sistemlerine sahiptirler. Bizim versiyonumuz olan Smart Damper, hem karşı amortisör hem de sürtünme amortisörü olarak çalışır, böylece gürültünün esasen emilmesi sağlanır.

 

Sıkıcı kafalar

Delik açma kafaları, mevcut bir deliği büyütmek için özel olarak tasarlanmıştır. Kesicileri, döndürülebilecekleri ve delik istenen çapa gelene kadar malzemeyi kademeli olarak çıkarabilecekleri konumda tutarlar.
 

Kaba sıkıcı kafalar

Bir matkapla veya başka bir yöntemle bir delik başlatıldığında, daha büyük miktarlarda malzeme çıkarmak için kaba delik işleme kafaları tercih edilir. Malzemeleri çıkarmak için geçişleri verimli ve tutarlı bir şekilde yapmak için gereken artan kesme derinlikleri, tork ve eksenel kuvvetlerin üstesinden gelmek için daha sağlam inşa edilmiştir.
 

İnce sıkıcı kafalar

İnce delik işleme kafaları, kaba delik işleme kafasının başlattığı işi bitiren malzemenin daha hassas ve hassas şekilde çıkarılması için en iyi şekilde kullanılır. Kesin özelliklere ulaşmak için en iyi yaklaşım bu olduğundan, genellikle yüksek hızlı kesim için dengelenirler.
 

İkiz kesici delik işleme kafaları

Çoğu delik işleme kafası, besleme çapı makine tarafından ayarlandığında kesen bir kesiciye sahiptir. Kesimi hızlandıran ve çok yönlülük katan ikiz kesici delik işleme kafaları vardır. Örneğin, 319 Serisi ve diğer BIG KAISER ikiz kesici delik işleme kafaları, çeşitli yüksekliklere sahip kesici uç tutucuların montaj konumlarını değiştirerek ek aksesuarlar veya ayarlamalar olmadan dengeli veya kademeli kesme gerçekleştirebilen iki kesici içerir.
 

Dijital sıkıcı kafalar

Geleneksel olarak, delik işleme kafalarını ayarlamak, özellikle makinede yapıldığında, özenli ve zaman alıcı olmuştur. Çap kadranını okumak ve doğru çapa ayarlamak için manevra yaparken hata yapmak kolaydır. Dijital delik işleme kafaları, hassas ayarlamaları çok daha kolay hale getiren bir LED'e sahiptir.

 

Başlangıç ​​tatbikatları

Kesiciler, yüzlerinde değil, delik işleme kafalarının çapında olduklarından, düz bir yüzey veya ham madde üzerinde bir delik açamazlar. Özellikle daha küçük deliklerde, kaba delik delme işleminden önce deliği başlatmak için başlangıç ​​matkapları adı verilen oluklu matkaplar kullanılabilir.

 

Özel sıkıcı kafalar

Bir delik açıldıktan sonra en yaygın ikincil işlemlerden bazıları için geriye delik işleme ve alına kanal açma kafaları ile pah kırma kesici uç tutucular mevcuttur. Uygun açılarda kesiciler ile özel kafalar üretiyoruz, böylece bu işlemlerin her biri parçayı manuel olarak hareket ettirmeden, aleti değiştirmeden veya kesici açısını ayarlamadan yapılabilir.

 

Modüler delik işleme aletleri

Uzunluk-çap oranlarını sınırlamak delik işleme başarısı için çok önemli olduğundan, takım montajınızı mümkün olduğunca kısa yapabilmek son derece değerlidir. Modüler bileşenlerimiz, farklı türde şaftların , küçültme ve uzatmaların , çubukların, ER pens adaptörlerinin ve soğutma sıvısı indükleyicilerinin ideal kombinasyonuna izin veren radyal kilitleme vidalı silindirik bir bağlantıya dayanmaktadır .

 

 

Bir sonraki işiniz veya yeni makineniz için doğru sıkıcı ekipmanı bulmak için yardım mı arıyorsunuz? Mühendislerimiz yardım etmek için buradalar. Bizimle buradan iletişime geçin.

Etiketler: havalı el aletleri, havalı somun sıkma, havalı somun sıkma-sökme tabancası
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR