Pnömatik Açılı Taşlama Makineleri Ne İşe Yarar?

Pnömatik Açılı Taşlama Makineleri Ne İşe Yarar?

Havayla çalışan aletler ile elektrikli aletler arasındaki en büyük fark, onlara güç veren şeydir. Pnömatik aletlerle, elektrikli aletlerden çok daha dayanıklı bir alet elde edersiniz (yılları değil, ayları düşünün). Ayrıca pnömatik aletler daha güvenlidir çünkü kolay ısınmazlar ve kısa devre riski yoktur.

Pnömatik'te cıvata kesme, yüzey hazırlama, kaynak dikişi çıkarma ve daha fazlası gibi endüstriyel kullanımlar için pnömatik aletler konusunda Makinebo markası olarak uzmanız.

Havadan güç alıyor olması, onları patlayıcı ortamlarda ve hatta su altında kullanım için mükemmel kılar. Açılı taşlama makinelerinin kullanılması durumunda olanaklar sınırsızdır. Göreve bağlı olarak, farklı tekerlekler takmak size farklı uygulamalar sağlayacaktır.

Tekerlek boyutu 2 "ila 9" arasında değişmektedir. Her birinin kendi kullanım aralığı, kumu (aşındırıcılık seviyesi) ve takma yöntemi vardır, bu da taşlama özelleştirme seviyesini son derece yüksek hale getirir.

Bununla birlikte, takılı disklere bağlı olarak havalı açılı taşlamaların en yaygın kullanımlarının bir özeti:

 

  • Taşlama: Bir açıyla hafif basınç, malzemeyi mükemmel bir şekilde pürüzsüz hale getirecektir. Yüzey hazırlama ve malzeme kaldırma gibi görevleri içerir.
  • Kesme: hassas boru veya metal kesme için daha küçük boyutlu tekerlekler kullanılır.
  • Zımparalama: Açılı taşlama makineleri, ahşap işleri için mükemmel bir seçimdir.
  • Çapak Alma: Zararlı çapaklar veya malzeme artıkları, havalı taşlamalarla kolayca giderilir.
  • Pah kırma: tekerlekler ayrıca eğim ve oluk yapmak için de kullanılabilir.
  • Kaynak giderme: Kaynaklı bağlantıların düzleştirilmesi, açılı taşlamaların bir başka yaygın kullanımıdır.

 

Pnömatik Açılı Taşlama Makinesi Nasıl Kullanılır?

Açılı taşlama makinesi, ülke genelinde alet kutularında ve atölyelerde bulunan yaygın bir araçtır. Genellikle inşaat ve imalatta olduğu kadar mekanik ve ev sahipleri tarafından da kullanılırlar. Bu el tipi elektrikli aletleri bu kadar kullanışlı yapan şey, çok yönlü olmalarıdır. Açılı taşlama makineleri çeşitli boyutlarda gelir ve farklı disk türleri ile birçok farklı görevi yerine getirebilir.

Pnömatik Açılı Taşlama Makinalarının Boyutları

Açılı taşlama makineleri, kullandıkları çarkın boyutuna göre ölçülür. Genel boyutlar 4 ila 12 inç arasındadır. Pnömatik açılı taşlama makineleri, 2 inç'e kadar daha küçük tekerlek boyutlarında mevcuttur. Pnömatik açılı taşlama makineleri daha küçük boyutlarda olduğu için küçük ve dar alanlarda bulunan projelerde kullanım için idealdir. Ulaşılması zor yerler, küçük bir pnömatik açılı taşlama makinesiyle boy ölçüşemez.

 

Pnömatik Açılı Taşlama Makinelerinin Kullanım Alanları

Farklı tekerlek boyutlarının yanı sıra tekerleğe takılabilen farklı diskler de mevcuttur. Belirli disk türü, onunla yapılabilecek iş türünü gösterecektir. Örneğin pnömatik açılı taşlama makinesinin kesici takım olarak kullanılmasına olanak sağlayacak diskler seçilebilir. Diğerleri, zımparalama, cilalama, malzeme kaldırma ve diğer görevlere izin verir.

 

Pnömatik Açılı Taşlama Makinasında Kullanılan Diskler

Bir diskin aşındırıcılığı kum olarak bilinir. Diskin üzerindeki malzemenin boyutunu ifade eder. Örnek olarak zımparalama için, farklı tane boyutları kaba veya ince zımparalamaya izin verecektir. Diğer diskler belirli işler için tasarlanmıştır. Elmas kesme diskleri, metaller de dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri kesmek için kullanılabilir. Parlatma için polisaj pedli diskler kullanılır.

 

Açılı Taşlama Makinesini Kullanmak İçin Gerekli Ekipman Nedir?

Bir pnömatik açılı taşlama makinesi, bir hava kaynağına ve bu havayı alete ulaştırmak için araçlara ihtiyaç duyar. Bu, uygun bağlantı eklerine sahip bir hava kompresörü ve hortumlar anlamına gelir.

 

Açılı taşlama makinesi kullanmak için gereken kişisel güvenlik ekipmanı, güvenlik gözlükleri, tam yüz siperi, eldivenler ve işitme korumasını içerir. Ek güvenlik donanımı çalışma alanına bağlı olabilir.

Etiketler: havalı taşlama makinesi, havalı el aletleri, havalı taşlama, havalı alet
Ağustos 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR