Havalı El Aletleri mi? Elektrikli El Aletleri mi?

havalı-el-aletleri-elektrikli-el-aletleri-icin-secim

Garajınız veya ev atölyeniz için elektrikli el aletleri seçimi söz konusu olduğunda dikkate almanız gereken ilk şeylerden biri, envanterinizin omurgası olarak elektrikli veya havalı aletleri kullanmak isteyip istemediğinizdir. Her ikisinin de artıları ve eksileri var, bu yüzden bu karşılaştırma makalesini, ölçekleri bir şekilde belirlemenize ve yol boyunca birkaç soruyu yanıtlamanıza yardımcı olmak için bir araya getirdik.

 

Neden Elektrikli El Aletleri Yerine Havalı Aletleri Seçmelisiniz?

Pek çok acemi tamirci havalı aletleri, eski moda elektrikli aletlere uygun bir alternatif olarak görmeyebilir ancak havalı aletlerin birkaç önemli faydası vardır.

  • Daha Yüksek Güç-Ağırlık Oranı: Verilen ağırlık başına daha fazla güce sahip olmak, operatörün daha az yorulmasına katkıda bulunabilir. Darbeli anahtarlar gibi şeyler söz konusu olduğunda, ek gücün işi daha hızlı yapmanıza da yardımcı olacağını göreceksiniz.
  • Soğutucu Çalışma Sıcaklıkları: Havalı aletler, onları kullandığınızda çok nadiren fazla ısı üretir. Bu nedenle sürekli çalışma sırasında elektrikli aletlerinize daha az zarar verme riski vardır.
  • Güvenlik: Basınçlı hava temiz olduğu için genellikle çok az yangın tehlikesi oluşturur. Ayrıca pnömatik aletler, özellikle soğutucu veya su gibi sıvılara maruz kaldığında kablolar veya piller nedeniyle elektrik çarpması riski taşımaz.
  • Esneklik: Yeterli bir kompresöre ve hortum kurulumuna sahip olduğunuzda, çok çeşitli aletlere kolayca güç sağlayabilirsiniz. Bir iş, pnömatik bir kalıp taşlama makinesi, ardından bir zımpara ve son olarak bir boya tabancası gerektirebilir. Bunların tümü aynı hava kaynağından çalıştırılabilir ve hızlı ve kolay bir şekilde kapatılabilir.
  • Maliyet: İlk kurulum pahalı olsa da kompresör, hortumlar ve regülatörler gerektirse de, gerçek aletlerin satın alınması genellikle elektrikli muadillerine göre daha ucuzdur.
  •  

Elektrikli El Aletleri Yerine Havalı El Aletleri Kullanmanın Sakıncaları Nelerdir?

Pnömatik aletler her ev tamircisinin ihtiyacı için mükemmel bir çözüm değildir, aksi takdirde sunulan tek alet onlar olur! Havalı aletlerin dezavantajları öncelikle güç kaynaklarına bağlıdır.

  • Maliyet: Pnömatik aletlerinize güç sağlamak için bir kompresöre ihtiyacınız vardır ve garajınızı veya atölyenizi uygun bir kompresör, doğru hortumlar, bağlantı parçaları, regülatörler ve filtreler gibi ek aksesuarlarla donatmanın ilk maliyeti biraz caydırıcı olabilir.
  • Hava Hortumları: Diğer bir ana dezavantaj aletlerinize her zaman bağlı bir hava hortumuna ihtiyaç duymanızdır, bu da onları nerede kullandığınızı ve manevra kabiliyetini sınırlayabilir.
  • Kompresör: Kompresörün kendisi biraz dezavantaj olabilir. Doldurmaları zaman alır ve bunu yaparken oldukça gürültülü olabilirler. Farklı araçlar farklı miktarlarda hava akışı gerektirir ve kompresör ne kadar güçlü olursa, genellikle o kadar büyük, daha gürültülü ve daha pahalı olur.
  •  

Neden Elektrikli El Aletleri Kullanılır?

Çoğunlukla elektrikli el aletlerini düşündüğümüzde, pnömatik yerine elektriği düşünme eğilimindeyiz. Elektrikli aletler yaygındır ve çeşitli biçimlerde gelirler ve birçok faydası vardır.

  • Kolaylık: Kablolu elektrikli aletler kolayca takılıp kullanılabilir. Çok fazla kurulum gerektirmezler ve neredeyse hiç bakım gerektirmezler.
  • Esneklik: Pille çalışan elektrikli aletler, onları bir güç kaynağına sabitleyecek kabloları veya hortumları olmadığı için, onları nasıl kullandığınız konusunda benzersiz bir esneklik sunar.
  • Kurulum Maliyeti: Kablolu bir elektrikli alet satın alırken, çalıştırmak için herhangi bir ek ekipman satın almanıza gerek yoktur.
  • Çeşitlilik: Mevcut çok sayıda farklı elektrikli alet, sunulan pnömatik aletleri gölgede bırakmaktadır. Sadece taşınabilir aletler mevcut değil, aynı zamanda tezgah taşlama makineleri ve matkap presleri gibi sabit aletler de düşünülmelidir.
  •  

Havalı El Aletleri Yerine Elektrikli El Aletleri Kullanmanın Sakıncaları Nelerdir?

Elektrikli aletlerin kendi dezavantajları yoktur ve bunlar genellikle kablolu veya kablosuz olmalarına da bağlıdır.

  • Maliyet: İlk bireysel alet maliyeti, elektrikli aletlerde pnömatik aletlere göre genellikle daha yüksektir. Pahalı bir kompresör kurulumu hakkında endişelenmenize gerek olmasa da, kablosuz elektrikli aletleri tercih ederseniz, piller ve şarj cihazları için yine de ekstra para ayırmanız gerekecektir.
  • Güç: Kabaca aynı boyuttaki bir havalı aletle karşılaştırıldığında, elektrikli aletler genellikle biraz daha az güç verir. Teknoloji ilerledikçe, elektrikli aletler daha güçlü hale getiriliyor, ancak daha fazla güçle alet başına daha yüksek bir fiyat geliyor.
  • Güvenlik: Elektrikli aletler, yoğun kullanım sırasında aşırı ısınma riskine neden olabilir ve elektriği tükendiği için ıslak ortamlarda çalışmak her zaman daha az güvenlidir.
  • Esneklik: Bu hem bir avantaj hem de bir dezavantajdır. Kablolu aletler söz konusu olduğunda, yalnızca bir güç kaynağının olduğu yerde kullanılabilirler. Elektrikli el aletlerini pnömatik bir kurulumla olabildiğince hızlı kapatamazsınız. Pil teknolojisindeki gelişmelerle birlikte, bu daha az sorun haline geliyor.
  •  

Pnömatik Hava Araçları mı? Elektrikli Havalı Araçları mı?

Özel durumunuzda havalı aletlerin sınırlamalarının yararlarından daha fazla olup olmadığını göz önünde bulundurmalısınız. Bir kompresörü ve hortumları çalıştırma gereksiniminin ve bunu yapmakla ilgili ilk kurulum maliyetinin bir sorun olup olmayacağı, bunları nasıl kullanmayı planladığınıza bağlı olacaktır. Çok fazla panel çalışması yapmayı planlıyorsanız, genel olarak konuşursak elektrikli alet envanterinizi bir havalı alet kurulumu etrafında oluşturmak muhtemelen sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü muhtemelen boya tabancalarınıza hava beslemek için bir kompresöre ihtiyacınız olacaktır. 

Şu anda pil teknolojisindeki ilerlemeler göz önüne alındığında, işleri garajınızdan veya hava hatlarının erişemeyeceği bir yerde yapmak istiyorsanız kablosuz elektrikli aletler gerçek bir yardımcı olabilir, bu nedenle pnömatik bir kurulumla yapamayacaklarınız seçilebilir.

Etiketler: havalı el aletleri, elektrikli el aletleri, havalı matkaplar, elektrikli matkaplar
Temmuz 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR