Doğru Hava Motoru Nasıl Seçilir?

hava motoru

Hava motorlarının faydaları, basit ve güvenilir güç sağladıkları için OEM'ler ve makine üreticileri tarafından iyi bilinmektedir. Kompakt ama güçlü, sağlam ancak çok yönlü ve tehlikeli ortamlarda kullanımları güvenlidir. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz 100'ün üzerinde hava motorunun uygulamanıza en uygun olduğunu ve size en verimli çalışmayı sağlayacağını bilmek bazen zor olabilir. 
 

En uygun hava motorunu seçmek için gereken gücü hesaplamanız, güç eğrisini çizmeniz ve çalışma noktasının nerede olduğunu bulmanız gerektiğinden, genellikle zaman alan manuel bir süreç olabilir. Tarihsel olarak bu yaklaşık bir saat kadar sürebilir. Ayrıca hava motorunu doğru bir şekilde kurmak ve iyi bir çalışma noktasına ulaşmak bir ile iki saat arasında sürebilir. Peki, konu havalı motor seçmek olduğunda başlamak için en iyi yer neresidir ve doğru olanı nasıl hızlı bir şekilde seçebilirsiniz? İşte en iyi ipuçlarımız; 
 

Başlangıçta, uygulamanızın özel gereksinimlerine bakmanıza yardımcı olur motorun ne yapması gerekiyor ve çalışma koşulları nelerdir?

 

1. Hangi tork, hız veya güç gereklidir?

Gerekli çalışma torkunu, başlangıç ​​torkunu veya durma torkunu biliyor musunuz veya çalışma hızının veya serbest hızın farkında mısınız? Uygulama tutarlı bir motor hızı gerektiriyor mu? Basitçe üç parametreden ikisini bilmek, üçüncünün hesaplanabileceği anlamına gelir. Tork veya hız türünü belirleyebilirseniz, hesaplamaları daha da hassas hale getirebilirsiniz.
 

2. Hangi şaft tipine ihtiyacınız var?

Uygulamaya bağlı olarak kamalı mil, dişli, altıgen veya kare olmak üzere çeşitli seçenekler arasından seçim yapılabilir.
 

3. Çevreyi düşünün.

Uygulama hijyen ve temizliğin kritik olduğu, kontaminasyon riski olmayan gıda veya kimya endüstrisindeyse paslanmaz çelik bir versiyona ihtiyacınız olacaktır.  Uygulama patlayıcı bir ortamdaysa ATEX sertifikalı bir hava motoruna ihtiyacınız olabilir. Hava motorlarımız, ısı üretmediklerinden ve kıvılcım riski olmadığından tehlikeli alanlarda kullanım için ATEX sertifikalıdır.

 

4. Dönme hangi yönde olmalıdır?

Yönün dönüşü saat yönünde veya tersine çevrilebilir.

 

5. Size en iyi seçeneği sunmak için bir çevrimiçi seçici kullanın.

Çevrimiçi seçicimiz, doğru motoru seçmek için geçen süreyi önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Seçicimizin kullanımı  basittir ve eğri üzerindeki çalışma noktasının kolayca anlaşılmasını sağlar. Ayrıca seçiciyi kullanmak, manuel hesaplama ihtiyacını ve buna bağlı insan hatası riskini ortadan kaldırır. Yalnızca üç hızlı adımda ve yalnızca birkaç dakika içinde uygulamanız için hangi motorun doğru olduğunu bilirsiniz. Böylelikle en verimli şekilde çalışabilirsiniz. 
 

Tork, güç veya hız, şaft tipi ve gövde malzemesi gibi birkaç ayrıntıyı çevrimiçi seçiciye girerek hangi motorların en uygun olduğunu otomatik olarak analiz eder ve gereksinimlerinizi tam olarak karşılaması için birini önerir. Ayrıca, hava motorunun nasıl optimize edilebileceği konusunda önerilerde bulunur. Ayrıca seçici, montaj flanşları gibi çeşitli aksesuarlar önerir. 
 

Ayrıca, her bir hava motorunun farklı özelliklerini ve performansını gösteren grafikler sunar. Bu sadece seçim yaparken ve kurulum sırasında zamandan ve paradan tasarruf edebileceğiniz anlamına gelmez, aynı zamanda motor mükemmel boyutta olacağından makinenizin çalıştırılmasında enerji ve ilgili maliyetlerden tasarruf edersiniz.
 

Geniş Hava Motoru Yelpazesi

Chicago Pneumatic'te havalı motor yelpazemizde 0,16 kW (0,21HP) ile 1,8 kW (2,45HP) arasında güç, 299 Nm'ye (221 ft. lbs.) kadar maksimum çıkış torkları ve hızları sağlayan dokuz motor modeline sahibiz. Uzmanlığınıza odaklanabilmeniz için doğru ekipmanı belirlemenizi mümkün olduğunca hızlı ve kolay hale getirmek istiyoruz.

 

Etiketler: hava motoru, hava motorları, hava motoru makineleri
Temmuz 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR