16 Farklı Matkap Türü Nelerdir?

16 Farklı Matkap Türü Nelerdir?

Matkap ve matkap satın alma dünyasına hoş geldiniz. Makinebo.com markasının videosu size matkap dünyasına bir göz atmanızı sağladı ve biz bu kılavuzda bu dünyayı genişleteceğiz.

Matkap satın almak basit bir süreç gibi görünebilir, ta ki bir tane satın almaya başlayana kadar. Doğru matkabı aramaya başladıysanız, yüzlerce farklı matkabın mevcut olduğunu keşfetmiş olabilirsiniz. Bu çok fazla seçenek ve tüm türler, özellikler ve ekstralarla birlikte bu sayı, sizi bir matkap ucu gibi döndürmeye bırakabilir.

 

 

 

Döndürmek zorunda değilsin. Bu kılavuzu okurken, bilgi toplayacak ve ihtiyaçlarınız için en iyi matkap preslerini satın almak için kendinizi donatacaksınız. Sizi kategoriler, türler ve ayrıntılarla tanıştıracağız. Ayrıca, kararınızda size yardımcı olacak bazı hususlar sunacağız. İster ilk tatbikatınız ister yeni bir ilave olsun, bu matkap kılavuzu sizi harika bir satın alma işlemine hazırlayacaktır.

B. Matkap Çeşitleri

Mevcut matkapların miktarı oldukça akıllara durgunluk veriyor. Bu farklı matkapların tümü yalnızca üç ana tipte sınıflandırılabilir: geleneksel matkaplar, darbeli matkaplar ve darbeli matkaplar.

  1. Geleneksel Tatbikatlar

Bu matkaplar veya delik delme, ahşap veya alçıpan üzerine küçük bağlantı elemanları takma ve diğer temel ev projeleri için çok uygundur.

 

Temel projeler için ihtiyacınız olan tek şey geleneksel bir tatbikat olabilir. Daha ağır hizmet tipi delme yapacaksanız, standart bir matkap yetersiz kalabilir ve darbeli matkap kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

  1. Darbe Sürücüsü

Darbeli tornavida, geleneksel bir matkaptan daha ağır işler için tasarlanmıştır. Sürücü normal bir matkap gibi dönüyor, ancak dirençle karşılaştıklarında, bir dizi hızlı vurma hareketiyle bağlantı elemanlarını yüzeye sürüyorlar.

 

 

Bu tip matkap, çitler, güverteler ve daha fazlası gibi daha büyük projeler için kullanışlıdır.

  1. Darbeli Matkaplar

Darbeli matkaplar o kadar ağırdır ki, betonu hızlı ve zahmetsizce delerler. Ayrıca yıkım, tadilat sırasında fayans gibi inatçı şeyleri çeşitli yüzeylerden kaldırma ve daha fazlası için yeterince sağlamdırlar.

Darbeli matkaplar hızlı bir darbe hareketi ile çalışır. Hem darbeli matkaplar hem de darbeli matkaplar sarsıntı hareketlerini kullanırken, mekanizma ve sonuçlar farklıdır. Bir darbeli matkap, örneğin bir sundurma korkuluğu yapmak için çok güçlüdür, ancak korkuluk direğini betona sabitlemek gerekir.

Darbeli matkap, ağır ancak günlük işler için tasarlanmıştır. Ağır çekiç işlevine sahip bir matkap.

 

 

Özel bir darbeli matkap türü , döner darbeli matkap veya SDS (Özel Doğrudan Sistem/Yivli Tahrik Sistemi) matkap, standart bir darbeli matkaptan daha endüstriyeldir. Matkap gibi dönme hareketi kullanıyor olsa da, birincil işlevi çekiç yeteneğidir. Darbeli matkap, darbeli matkabın daha büyük, daha güçlü bir versiyonudur.

C. Diğer Matkaplar

Üç ana matkap tipine ek olarak, çeşitli başka matkaplar da vardır. Bazıları, ayraç gibi, son derece uzmanlaşmıştır. Tersinir matkap gibi diğerleri, üç ana matkap kategorisinden birine girer, ancak onları öne çıkaran bir özelliğe (tersine çevrilebilirlik gibi) sahiptir.

  1. Düz Hava Matkap

Bu el tipi matkap, normal matkapların manevra yapamadığı küçük veya dar alanlarda delme için mükemmeldir. Temel görevler için hafif ve basittir.

  1. Tersinir Matkap

Ters çevrilebilir matkaplar, tipik olarak tek bir düğmeye basarak veya kaydırarak dönüş yönünü değiştirebilir. Bu, vidaları veya diğer tutturucuları çıkarmanız gerektiğinde kullanışlıdır. Matkabın genel işlevi, tersine çevrilebilir bir matkapta, geri döndürülemez bir modele göre daha az hassastır.

  1. El Matkabı

El matkapları hızlı ve verimlidir, daha büyük bir matkap kullanmak istemediğinizde hızlı işler yapmak üzere tasarlanmıştır. Ahşap, plastik ve yumuşak metallere delik açabilir ve vidaları vidalayabilirler.

  1. Göğüs Matkap

Göğüs matkapları el matkaplarına benzer. Göğüs matkabı, ucunda göğse karşı yerleştirilmiş bir plaka ile donatılmıştır. Gövdeniz, onu çalıştırırken elle çalıştırılan matkabı tutmaya yardımcı olur ve ona baskı uygular. Biraz modası geçmiş olmasına rağmen göğüs matkapları hala satılmakta ve kullanılmaktadır.

  1. Destek

Destek, öncelikle ahşap işleri için tasarlanmış bir el matkabıdır. Size hız ve basınç üzerinde kontrol sağlar ve temiz, pürüzsüz delikler üretir.

  1. Matkap İtmeli

Elle çalışan itme matkabı, ağaç işlemede kullanılan hassas bir alettir. Bir matkap, darbeli matkap veya darbeli matkap, ince işler için çok hacimli veya çok güçlü olduğunda, itmeli matkap mükemmel sonuçlar verir.

  1. D-Kollu Matkap

D-kollu matkap, benzersiz şekilli bir tutamağa sahip bir darbeli matkaptır. D-kollu aletle ağır hizmet tipi delme, kontrolünüzü artırabilir ve yorgunluğu azaltabilir.

 

 

Bu tür matkapların her birinin marangozluk, inşaat ve çok çeşitli ev projelerinde oynayacağı bir rolü vardır. İhtiyaç duyabileceğiniz matkap türlerini düşündüğünüzde yeniden modellemenin ötesini düşünün. Belki güvenliği artırmak için evinizin içinde ve çevresinde projeler yapmak istiyorsunuz ya da belki raf sistemleri kuruyorsunuz. Ne yapmak istersen, yardım edecek tatbikatlar var.

D. Güç Kaynağı

Türü ne olursa olsun tüm matkapların bir güç kaynağı vardır. Matkaplar için dört ana güç kaynağı vardır.

  1. Elektrik (Kablolu Matkaplar)

Kablolu matkap, matkabınıza sonsuz güç sağlar, böylece pili bitene kadar kullanmak yerine, işiniz bitene kadar kullanabilirsiniz. Genel olarak, kablolu matkap, akülü matkaptan daha fazla güce/kuvvete sahiptir .

 

Bataryayı şarj etmek veya değiştirmek için durmadan delmeye devam edebilmek uygun olsa da, uzun uzatma kablolarıyla uğraşmak veya bir elektrik prizi bulmak zorunda kalmak elverişsiz olabilir.

 

 

The Home Depot'tan kullanımlar, teknik özellikler ve çalıştırma ipuçları ve teknikleri dahil olmak üzere kablolu elektrikli matkapla ilgili temel bilgileri öğrenin. Bu faydalı bilgiler, ihtiyaçlarınız için doğru kablolu matkabı seçmenize yardımcı olacaktır.

  1. Pil (Akülü Matkaplar)

Pille çalışan matkaplar, delme sırasında serbestçe hareket etmenizi sağlar. Takacak bir güç kaynağı bulmak için uğraşmanıza veya işinizi engelleyebilecek uzun kablolarla boğuşmanıza gerek yok. Dezavantajları arasında kablolu matkaptan daha az güç ve projenizi kısa kesebilecek sınırlı pil ömrü sayılabilir.

 

 

Farklı matkaplar farklı tipte piller kullanır . Matkaplar, beş pil türünden biri tarafından üretilen güçle çalışacak şekilde tasarlanmıştır : alkalin, lityum iyon (Li-Ion), Li-demir disülfür, nikel-kadmiyum (Ni-Cad) ve nikel-metal hidrit (NIMH).

  1. Hava (Pnömatik Matkaplar)

Pnömatik bir matkap, basınçlı hava ile çalışır. Bir hava kompresöründen gelen güç güçlü ve sabittir. Güç mükemmel olsa da, pnömatik matkaplar elektrikli ve pille çalışan matkaplar kadar yaygın değildir çünkü ticari ve endüstriyel sitelerin dışında hava kompresörleri genellikle kullanılmaz.

  1. Manuel

Manuel matkaplar, kasınız, yani kasınız tarafından desteklenir. El matkapları manuel olarak çalıştırılır. Bazıları bir itme hareketi, diğerleri bir krank hareketi kullanırken, diğerleri hala bir döndürme hareketi kullanır (doğrudan yukarıda resmedilen el matkabı gibi).

E. Motor Tipi

Elektrik, pil veya hava ile sağlanan motor, matkabınıza güç sağlar. Tüm elektrikli matkaplarda iki motor türünden biri bulunur: fırçalı ve fırçasız. Elbette ikisi arasında teknik, mekanik farklılıklar var. Burada, performansın mı yoksa maliyetin mi sizin için daha önemli olduğunu belirleyebilmeniz için pratik farklılıklara bir göz atacağız.

  1. Fırçalı Motor

Fırçalı motor orijinal matkap motorudur. Yeni fırçasız motora göre birincil avantajı maliyettir. Fırçalı motorlu matkaplar, fırçasız motorlu matkaplardan daha ucuzdur.

  1. Fırçasız Motor

Belki de fırçalı motorlu matkabın fırçasız motorlu matkaba oldukça benzediğini gözlemlemişsinizdir. Bunu, bir matkaba bakarak ne tür bir motora sahip olduğunu söyleyemeyeceğiniz gerçeğini vurgulamak için bilerek yaptık. Matkapları kullandığınızda daha belirgin hale geliyor.

 

 

Fırçasız motorlar daha yüksek verimliliğe ve daha fazla güç üretimine sahiptir. Fırçalı motorlara göre daha serin çalışırlar, ağırlıkları daha hafiftir ve boyutları daha küçüktür. Bu, fırçasız motorlu bir matkabı tutmanın daha kolay olduğu ve fırçalı motora sahip bir matkabınkinden daha hızlı çalıştığı anlamına gelir.

F. Ayrıntılar

Sadece birçok farklı matkap türü olmakla kalmaz, farklı matkapların da farklı özellikleri vardır. İhtiyacınız olan matkap türünü, tercih ettiğiniz güç kaynağını ve diğer önemli bileşenleri belirledikten sonra, tercihlerinizi daraltmak için dikkatinizi küçük ayrıntılara (özellikler ve ekstralara) çevirebilir ve sonuçta en iyi matkabı seçebilirsiniz. Sizin için uygun.

Etiketler: havalı el aletleri, havalı somun sıkma, havalı somun sıkma-sökme tabancası
Ekim 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR